Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، حسین شریعتمداری، مدیر مسئول موسسه کیهان گفت: در ماده 14 کنوانسیون 1958 ژنو آمده است «کشتی‌های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن، می‌توانند در دریای ساحلی از حق عبور و مرور بی ضرر برخوردار باشند» و در تبصره ۴ از همان ماده آمده آمده است: «عبور و مرور کشتی ها تا جایی بی ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند» و تصریح کرد که بند یک از ماده 16 کنوانسیون 1958 ژنو توضیح می دهد که  تشخیص بی‌ضرر بودن عبور کشتی‌ها از  آبراه نیز برعهده کشور ساحلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شریعتمداری با اشاره به این که  در مواد 17 تا 23 کنوانسیون 1982 جامائیکا نیز مواد مورد اشاره در کنوانسیون 1958 ژنو با تغییراتی جزیی در عبارات تکرار شده است، اضافه کرد: با توجه به مفاد این دو کنوانسیون، فقط عبور کشتی‌هایی از تنگه هرمز مجاز خواهد بود که برای «امنیت، نظم، آسایش و حقوق ملی» جمهوری اسلامی ایران «بی‌ضرر» تشخیص داده شود و از آنجا که انگلیس موضعی تخاصمی علیه ایران اتخاذ کرده و منافع ملی و نظم و امنیت کشورمان را به خطر انداخته است، نه فقط ممنوعیت عبور کشتی های انگلیس از تنگه هرمز، بلکه توقیف شناورهای این کشور حق قانونی جمهوری اسلامی ایران است و چنانچه از این حق مسلم و قانونی خود استفاده نکنیم نه فقط روباه پیر را گستاخ تر کرده ایم بلکه توله های منطقه ای آن را هم درباره اقتدار مثال زدنی خود به توهم انداخته ایم!

شریعتمداری در ادامه این گفت‌وگو افزود: انگلیس ادعا می کند که توقیف نفتکش ایران با استناد به تحریم نفتی سوریه از سوی اتحادیه اروپا بوده است که باید گفت:  از کی تا به حال اتحادیه اروپا نقش سازمان ملل را برعهده گرفته است ؟! این تحریم برفرض که صورت گرفته باشد  فقط شامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود و بدیهی است که اتحادیه اروپا نمی تواند و حق ندارد برای سایر کشورها تعیین تکلیف کند!

مدیر مسئول کیهان در پاسخ به سوال فارس که «علت اصلی اقدام انگلیس را چه می‌دانید؟» توضیح داد: انهدام پهباد جاسوسی پیشرفته آمریکا، بی توجهی ایران به اینستکس، بی اعتنائی به درخواست های مکرر ترامپ برای مذاکره، زمین گیر شدن آمریکا و متحدان اروپائی و منطقه ای آن در یمن، سوریه، عراق و دهها نمنه دیگر از این دست، تحقیر شدید آمریکا و متحدان غربی و عبری و عربی آن را در پی داشته است و اقدام انگلیس واکنشی از سر استیصال به این تحقیرهاست که باید عکس العمل پشیمان کننده ایران را به دنبال داشته باشد.  بستن تنگه هرمز به روی کشتی های انگلیس و توقیف نفتکش های این کشور کمترین پاسخی شکننده و صد البته کاملا قانونی است که از سوی ایران انتظار می‌رود.

شریعتمداری درباره توصیه برخی جریانات داخلی به خویشتن داری ایران در مقابل اقدام انگلیس هم گفت: این جریان اگر احمق نباشد به یقین وابسته است و چه بخواهد و چه نخواهد، نقش ستون پنجم دشمن را بازی می کند و افزود: این اولین بار نیست که جریان واداده مورد اشاره اصرار دارد هرگونه حق طلبی را “ تندروی”! قلمداد کرده و ایران اسلامی را از دسترسی به حقوق قانونی خود محروم کند!

مدیر مسئول کیهان در تشریح وادادگی این جریان گفت: دزدان دریائی که خواستگاه اصلی و بومی آنها  انگلیس است، پرچم مخصوصی به رنگ سیاه داشتند که روی آن تصویر یک جمجمه با ۴ استخوان نقاشی شده بود. می گویند وقتی قصد حمله به یک کشتی تجاری را داشتند، ناخدای کشتی تجاری از مشاور خود پرسید: این پرچم سیاه بانقش جمجمه و ۴ استخوان به چه معنی است و مشاور او که عامل نفوذی همان دزدان دریائی بود جواب داد: قربان! علامت کله پاچه است! یعنی خوراک  کله پاچه نذر کرده و خیرات می کنند ! کپی متن خبر برچسب ها: حسین شریعتمداری تنگه هرمز کشتی‌های انگلیس

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: حسین شریعتمداری تنگه هرمز کشتی های انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۱۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی

عملیاتی که اگرچه به استناد ماده۵۱ منشور سازمان ملل متحد در راستای دستیابی به حقوق مشروع مردم غزه رقم خورد، اما باوجود قانونی بودن این اقدام مطابق حقوق بین‌الملل، شاهد انفعال شورای امنیت در عمل به وظیفه خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی مطابق فصل هفتم منشور بودیم.  

ضعف عدم صدور قطعنامه به کج کارکردی این رکن در وضع حق وتو برای قدرت‌های وقت در ۱۹۴۵ برمی‌گردد و در حقوق بین‌الملل به لحاظ قواعد و عرف نشان داد بازنگری در شورای امنیت ضرورتی غیرقابل انکار است. 

متأسفانه شورا به واسطه حق وتو قدرت‌های حامی رژیم غاصب باوجود طرح پیشنویس‌های مکرر در طول تاریخ ۷۶ساله اشغال فلسطین تاکنون نتوانسته رهاوردی درزمینه حقانیت تملیکی و سیاسی مردم فلسطین بر سرزمین اجدادی خود داشته باشد. در مقابل، رژیم غاصب با وجود کنوانسیون‌های مخاصمات مسلحانه و در رأس آن‌ها کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸، در طول تاریخ اشغالگری، مرتکب  تمامی مصادیق جرایم بین‌المللی شده، اما شورای امنیت درنهایت به صدور بیانیه و نه قطعنامه در موارد کمی بسنده کرده است.
 این انفعال و ضعف شورا در نیل به قطعنامه آتش‌بس دائمی درباره غزه، در نهایت آفریقای جنوبی، این کشور قربانی آپارتاید را بر آن داشت با استناد به ماده ۸ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸ (ارجاع نسل‌زدایی توسط دولت‌ها به ارکان سازمان ملل و ماده ۹ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸)، صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی دادگستری را در رسیدگی به کیفرخواست خود به استناد ماده۲ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸ و ماده۶ اساس‌نامه رم در موضوع ارتکاب جنایت نسل‌کشی، علیه رژیم غاصب اسرائیل مورد درخواست قرار دهد.

این نهاد هم پس از رسیدگی، در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۶ با اکثریت رأی ۱۵ قاضی از ۱۷ قاضی، دستور موقت علیه رژیم مبنی بر اقدامات اضطراری برای تعلیق فعالیت‌های نظامی در غزه را اعلام کرد که متأسفانه با گذشت نزدیک به ۱۰۰روز از صدور دستور موقت مبنی بر توقف جنگ، شاهد تمکین نکردن رژیم غاصب به دستور الزام‌آور دیوان و ادامه نسل‌کشی و جنایات جنگی در غزه هستیم.

 این وضعیت بنابر پیشینه آرای دیوان در صدور قرار بازداشت جنایتکاران جنگی در قضایای نسل‌کشی اوگاندا، کنگو، آفریقای مرکزی و جنگ دارفور در سودان، احتمال صدور قرار بازداشت مقامات رژیم غاصب به اتهام ارتکاب به جنایات جنگی به‌ویژه نسل‌کشی را قوت بخشیده است. 

در تأیید این مدعا می‌توان به گزارش رسانه‌های اسرائیلی اشاره کرد که اعلام کردند: نتانیاهو از احتمال صدور حکم بازداشت ترسیده و به‌طور غیرمعمولی نگران است. یا می‌توان به تهدید برخی از سناتورهای جمهوری‌خواه و حتی دموکرات کنگره آمریکا استناد کرد که دیوان لاهه را به تحریم تهدید کرده‌اند و نیز سخنگوی کاخ سفید که اعلام کرد: موضع‌گیری واشنگتن در مورد تحقیقات دادگاه لاهه کاملاً روشن است و ما آن را تأیید نمی‌کنیم.

 با این وصف باید گفت قضات دیوان کیفری بین‌المللی لاهه بر سر دوراهی حفظ استقلال و حق‌گرایی خود و وابستگی و وادادگی به آمریکا قرار گرفته‌اند. 

جامعه بین‌الملل نیز در انتظار اقدام دیوان به عنوان آخرین پناهگاه حقوق بشر در روابط بین‌الملل هستند که آیا می‌تواند به وظیفه ذاتی خود یعنی جلوگیری از جنایات جنگی از مسیر مجازات عاملان و بانیان آن، عمل کند یا به دلیل ترس از دست دادن منافع خود اعم از اقتصادی و سیاسی، مانند شورای امنیت، تحت فشار غرب قدرت بازدارندگی نداشته و صرفاً محکمه‌ای در راستای منافع و مطامع غرب است.

دیگر خبرها

  • ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند
  • لاهه در دوراهی 
  • دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی
  • انگلیس از وقوع ۲ انفجار در سواحل یمن خبر داد
  • آماده‌باش ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم اسرائیل
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده است
  • اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند | افشای جزئیات شکست جاسوسی آمریکا و انگلیس
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است